In november 2017 richtte ik, Selwyn Donia, als ervaringsdeskundige deze website op met als doel het delen van kennis en (wetenschappelijke) inzichten over winterdepressie (SAD). Deze aandoening treft jaarlijks zo’n 3% van de Nederlandse bevolking en kan in het ergste geval ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit van leven.

Ondanks het feit dat er veel (wetenschappelijke) kennis over het onderwerp beschikbaar is zijn zorgprofessionals zoals huis-, bedrijfs- en verzekeringsartsen, psychologen en psychiaters onvoldoende bekend met de materie waardoor er niet zelden verkeerde diagnoses worden gesteld en mensen niet de juiste behandeling krijgen. Mede hierdoor duurt het bij de meeste mensen zo’n vijf tot tien jaar voordat er eindelijk een diagnose wordt gesteld.

Met dit platform wil ik zowel zorgprofessionals evenals mensen die op zoek zijn naar een oorzaak voor hun seizoensgebonden klachten voorzien van betrouwbare en actuele informatie. Ik ben ervan overtuigd dat meer kennis over winterdepressie een belangrijke bijdrage kan leveren aan een gerichtere en snellere diagnose, minder zorgkosten, een hogere kwaliteit van leven, minder verzuim en een lagere uitkeringsafhankelijkheid.